Karelische Berenhond

Stoere en moedige hond voor jacht op grofwild, afkomstig uit de grensstreek tussen Finland en Rusland.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Laika-achtige, geharde werkhond.

De bovenvacht is stug en recht, wat langer aan nek, rug en dijen, ondervacht zacht en dicht. Zwart met een matte of bruine zweem erover, witte plekken of aftekeningen aan hoofd, nek, borst, buik en benen.

De schofthoogte van de Karelische Berenhond ligt tussen de 45 en 60 cm. Het gewicht varieert van 30 tot 35 kilo.

 

 

Karakter

Onverschrokken, fel, strijdlustig, zeer eigenzinnig en koelbloedig, maar wel weer gevoelig voor een te harde behandeling.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Scandia, Vereniging van Liefhebbers en Fokkers van Scandinavische Spitshonden is bezig met de gezondheid van de Karelische Berenhond. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en het ECVO-oogonderzoek.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 2

FCI nummer 48

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

  

Rasvereniging