Kishu

Jachthond uit het zuidwesten van Japan. Geschikt voor de jacht op wild zwijn en hert; ook gebruikt als waakhond. Komt buien Japan zeer zelden voor.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelgrote, levendige hond.

Ze hebben een korte, uitstaande bovenvacht met dichte, wollige ondervacht, meestal wit, maar ook wel rood en gestroomd.

De schofthoogte van de Kishu ligt tussen de 46 en 52 cm. Het gewicht varieert van 15 tot 25 kilo.

 

 

Karakter

Zelfstandig, eigenzinnig, moedig en attent. Vergt een zéér consequente opvoeding. Niet hard, maar wel zeer consequent. Geen beginnershond. Veelal vriendelijk in de omgang met mensen. Omgang met andere (vreemde) honden is afhankelijk van socialisatie en opvoeding. Mits goed gesocialiseerd en opgevoed hoeft dit geen probleem te zijn.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nippon Inu is bezig met de gezondheid van de Kishu. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: HeupdysplasieECVO-oogonderzoek en Patella Luxatie

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 5

FCI nummer 318

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasverenigingen