Kleine Keeshond, bruin-zwart

De Keeshond is een type hond dat vanaf circa 400 vóór Christus op verschillende plaatsen in Europa voorkwam, als bewaker van huis en hof. Pas in de 19e eeuw ontstonden naast het grote slag (dat wat kleiner was dan het slag dat nu als "groot" wordt omschreven) ook de kleinere, die geliefd werden als gezelschapshond. Komt voor in veel variëteiten: grootteslagen en vele kleuren; de Kleine Kees is de een na kleinste.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Rijk behaarde, vierkant gebouwde honden, met een attente, levendige expressie.

De bovenvacht is lang, recht, afstaand, fluwelig op gezicht, oren, voorkant van de benen en de voeten. Ondervacht kort en dik. Kleuren: zwart, bruin.

De schofthoogte van de Kleine Keeshond ligt tussen de 20 en 30 cm. Het gewicht ligt rond de 5 kilo.

 

Karakter

Vrolijk en vriendelijk, soms wat eigenwijs, zeer nieuwsgierig. Bijzonder gehecht aan zijn eigen mensen, oplettend en leergierig. Zeer waakzaam en bij onraad snel geneigd tot blaffen.

 

Gezondheid

De Nederlandse Keeshonden Club heeft een verenigingsfokreglement opgezet. Zij stellen in het VFR geen gezondheidsonderzoeken verplicht.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

Voor dit ras gelden speciale regels waardoor je niet mag fokken met bepaalde vachtkleuren. Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Fokken met niet erkende kleuren’

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 4

FCI nummer 97

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging