Shikoku

Jachthond uit het zuidwesten van Japan, geschikt voor de jacht op wild zwijn en hert, ook gebruikt als waakhond.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelgrote, levendige hond.

Ze hebben een korte, uitstaande bovenvacht met dichte, wollige ondervacht, rood- of zwart-sesam (haar licht- tot dieprood met zwarte punt).

De schofthoogte van de Shikoku ligt tussen de 46 cm en 52 cm. Het gewicht varieert van 15 kg tot 23 kg.

 

 

Karakter

Zeer temperamentvol en energiek, moedig en attent. Onverdraagzaam met andere honden, zachtaardig tegenover mensen, toegewijd aan zijn baas.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nippon Inu is bezig met de gezondheid van de Shikoku. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie, ECVO-oogonderzoek en Patella Luxatie

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 5

FCI nummer 319

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasverenigingen