Zelfstandig werkende speurhond voor de jacht in de bergen. In uiterlijk zeer gelijkend op de spoorzoekende honden uit de oudheid. Ook bekend als 'Basset des Alpen'. De FCI heeft Oostenrijk als oorsprongsland aangemerkt.
Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.
Gespierde, laaggestelde brak met stevige botten. Een onvermoeibare werker.
Ze Alpenländische Dachsbracke is kortharig, met een stevige ondervacht. Donkerrood als een hert, met of zonder zwarte haarpunten, of zwart met roodbruine aftekening boven de ogen, op de borst, voorbenen en voeten en de onderkant van de staart; een wit borstvlekje is toegestaan.
De schofthoogte van de Alpenländische Dachsbracke ligt tussen de 35 en 45 cm. Het gewicht varieert van 15 tot 20 kilo.
Echte werkhond, onverschrokken. Hoort thuis bij jagers, niet geschikt als gezinshond.
De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.
Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.
FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden
Sectie 2
Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).
Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).