Ariégois

Weinig bekende Franse lopende hond uit het departement Ariège, waar hij wegens zijn grote kwaliteit zeer gewaardeerd wordt. Ontstaan uit kruisingen tussen Briquet, Bleu de Gascogne en Gascon-Saintongeois.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.  

 

Ras

Een lichte, lenige gedistingeerde hond. Niet te verwarren met de Braque l'Ariège (staande jachthond).

De schofthoogte van de Ariégois ligt tussen de 50 en 60 cm. Het gewicht ligt rond de 30 kilo.

 

 

Karakter

Het is een aanhankelijke en zwijgzame metgezel, die in huis geen misbruik maakt van zijn klankvolle stem.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

  

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 20

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

  

Rasvereniging