Een in Beieren ontwikkelde, vrij donkere, stevige maar zeer beweeglijke speurhond met een rechthoekige lichaamsbouw. Werkt vastberaden en zelfverzekerd voor de jager en komt door zijn vrij lichte bouw ook in moeilijk bergterrein tot prestaties.
Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.
Een tamelijk laagbenige en licht gebouwde, beweeglijke hond met een in verhouding breed hoofd. Opvallend zijn de vrij lange, zware en breed aangezette oren die vlak tegen het hoofd aan liggen.
De vacht is dicht, glad aanliggend, matig ruw met weinig glans. Fijner op hoofd en oren, ruwer en langer op buik benen en staart. Kleur van dieprood, hertenrood, roodbruin, roodgeel tot vaalgeel en tarwekleurig, ook gevlamd of donker gestichelt (met zwarte haren vermengd); de voorsnuit en oren zijn donkerder van kleur.
De schofthoogte van de Bayerischer Gebirgsschweisshund ligt tussen de 45 en 50 cm. Het gewicht ligt rond de 25 kilo.
Een rustige, evenwichtige en onverschrokken speurhond; aanhankelijk ten opzichte van zijn eigenaar, enigszins terughoudend tegenover vreemden.
De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.
Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.
FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden
Sectie 2
Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).
Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).