Beagle Harrier

Baron Gerard kruiste een Beagle met een Harrier en ontwikkeld op die manier een Foxhound met de gemiddelde hoogte van beide rassen. De standaard van dit ras ligt in Frankrijk.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een Harminische, evenwichtige hond met een zekere distinctie. Hij is lichter gebouwd dan de Beagle, met minder krachtig hoof en met minder grote oren en ogen. De rug is kort, krachtig en gespierd met een brede, goed gespierde lendenpartijd die soms iets gebogen is als bij windhonden.

De vacht is kort, dicht en bestand tegen het weer.
Meestal is hij driekleurig, met soms het grijs van de grijze Harrier.

De schofthoogte van de Beagle Harrier ligt tussen de 35 en 50 cm. Het gewicht ligt rond de 20 kilo. 

 

 

 

Karakter

De Beagle Harrier heeft een levendig en aangenaam temperament. Heeft wel ruimte en beweging nodig.

 

gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

  

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 290

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging