Billy

Grote, sterke Franse brak, die afstamt van de Chiens blancs du Roy en in de tweede helft van de vorige eeuw door Hublot du Rivault werd geschapen. Deze voerde herhaalde kruisingen uit tussen drie rassen: de Montemboeuf, de Céris en de Chien de Larye. Het ras draagt de naam van de plaats waar het werd ontwikkeld.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Grote, sterke hond met een uitstekende neus. Sterke voorhand. Het hoofd is droog en van middelmatige lengte, met een zichtbare achterhoofdsknobbel; licht ondervoorbijtend. De ogen zijn levendig, donger en zwart of bruin omzoomd.

Ze hebben een korte, hard aanvoelende vacht in geheel wit, heel licht bruin (café au lait) of wit met planten of mantel van lichtoranje of cintroen geel. Zwart of rood in de vacht is verboden.

De schofthoogte van de Billy ligt tussen de 55 en 70 cm. 

 


Karakter

Hij is vlijtig en schrander. Als huisdier is hij gehoorzaam aan zijn meester, maar hij is nogal twistziek ten opzichte van zijn maatjes in de meute.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

  

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.1

FCI nummer 25

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging