Bloedhond

Als land van herkomst wordt België aangemerkt, maar Engeland heeft een uitermate bepalende rol gespeeld in de ontwikkeling van het ras. De Bloedhond stamt af van honden die in de elfde eeuw door de Normandiërs mee naar Engeland zijn genomen, afstammelingen van o.a. in de Ardennen voorkomende zwarte en black en tan Lopende Honden. Dankt zijn naam hoogstwaarschijnlijk aan de mate van zuiverheid van het ras. In hem zijn in sterke mate alle punten en eigenaardigheden van de op de reuk jagende honden verenigd; beschikt over een uitzonderlijk reukvermogen. Is groot en sterk gebouwd met een majestueus hoofd. Opvallend is zijn dunne losse vel dat vooral uitkomt bij het hoofd en de hals.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een krachtig postuur; groot en zwaar van bouw. Een imponerend hoofd dat lang en naar verhouding vrij smal van vorm is met fraaie rimpeling. Zeer laag aangezette en lange naar binnen gedraaide oren en een melancholische oogopslag; het gangwerk is verend, slingerend en zeer uitgrijpend.

De vacht is glad, dicht en kort. Kleur is zwart en roestbruin, rood en roestbruin en vaalrood, dat soms is vermengd met lichter of daskleurig haar; enig wit op de borst, de voeten en punt van de staart is toegestaan.

De schofthoogte van de Bloedhond ligt tussen de 60 en 70 cm. Het gewicht varieert van 35 tot 40 kilo.

 

 

Karakter

Bijzonder aanhankelijk, verdraagzaam, zachtaardig en gevoelig; door zijn indrukwekkende postuur straalt zijn hele voorkomen waardigheid, verstandigheid en zelfbewustzijn uit.

 

Gezondheid

Het verenigingsfokreglement van de Nederlandse Bloedhondenclub is nog in behandeling. Er zijn vanuit de rasvereniging nog geen verplichte of aanbevolen gezondheidsonderzoeken.

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.1

FCI nummer 84

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging