Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak

Dit ras komt uit de noordelijke gebieden van centraal voormalig Joegoslavië. Het behoort tot de groep van Joegoslavische stovarerassen en wordt net als de andere voor de jacht op haas, vos en wild zwijn gebruikt. Het is een tamelijk krachtige hond met een ruwe en weelderige vacht en een harde en welluidende blaf. Buiten het land van het herkomst komt hij niet of nauwelijks voor.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

De Bosanski Ostrodlaki Gonic-Barak is een krap middelgrote, licht rechthoekige hond, robuust, beweeglijk en volhardend.

Ze hebben een ruwe, weersbestendige vacht.

De schofthoogte van de Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak ligt tussen de 40 en 55 cm. 

 

 

Karakter

Een jachthond met passie en een goede waakhond. Niet geschikt als "huishond".

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

  

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 155

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging