Een voorouder is waarschijnlijk de Keltenbrak geweest, maar doordat er lang mee gefokt is zonder bij te houden wat met wat gekruist is, is dit moeilijk definitief vast te stellen.In oude tijden werd de Brandlbrak ook wel "Wildbodenhund" genoemd. Van deze oorsprongsvorm zijn de tegenwoordige brakken afgeleid, zoals de Slovac Kopov (Tsjechoslowakije), de Tiroler Brak, der Erdelyi Kopo (Hongarije) en de Alpenbrak en Balkanbrak (Joegoslavië).
Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.
Langgestrekt met slanke ledematen Komt voor in twee grondkleuren, maar altijd met tanaftekening.
Grondkleuren zijn: zwart met kleine vlekken (brand)
Roodbruin (tan) of rood (gestichel = rood met zwarte haren gemengd), witte aftekening aan de poten, een voorborstster en soms een smalle halsring.
De vacht is ca. 2 cm. lang haar wat glad aanligt. Moet erg dicht zijn en heeft een zijdenachtige glans.
De schofthoogte van de Brandlbracke ligt tussen de 45 en 60 cm.
Heeft een gevoelige neus, geeft luid en een jachthond met passie. Is een gewillige werker met een redelijk temperament.
De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.
Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.
FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden
Sectie 1.2
Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).
Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).