Chien d'Artois

Oud Frans ras, vroeger aangeduid als 'Picard'. Vanwege zijn excellente werkkwaliteiten als een van de beste rassen voor de hazenjacht geliefd in de tijd van Henri IV en Louis XIII. Eind achttiende eeuw in vergetelheid geraakt. Na een opleving eind negentiende eeuw betekende WO I weer het einde van de gerichte fokkerij. Na WO II leek het ras uitgestorven. Vanaf 1970 is het echter, dankzij inspanningen van twee liefhebbers, aan een come back bezig.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Evenredig gebouwde niet te lange hond, gespierd, kracht en energie uitstralend.

Ze zijn kortharig; vacht dik en vlak aanliggend. Driekleurig op basis van donkere reekleur, met mantel of grote platen.

De schofthoogte van de Chien d'Artois ligt tussen de 50 en 60 cm. Het gewicht varieert van 25 tot 30 kilo.

 

 

Karakter

Gepassioneerde werkhond met een groot doorzettingsvermogen.

 

gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

  

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 28

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging