Drever

Zweeds ras.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Kleine brak, goed bespierd, compact en harmonisch. Duidelijk zichtbaar verschil in geslachtstype.

Ze hebben een dicht aanliggende rechte vacht, op het hoofd, de oren, de onderkant van de poten en op de staart wat korter dan op de nek en het lichaam. Alle kleuren zijn toegestaan, witte aftekening is vereist, vooral gewenst als een bles, band om de hals, en aan de punt van de staart en de voeten. De kleuren moeten zuiver zijn.

De schofthoogte van de Drever ligt tussen de 30 en 40 cm. Het gewicht varieert van 15 tot 20 kilo.

 

 

Karakter

Pure werkhond met veel jachtpassie.

Drevers zijn zeer opgewekte, moedige en volhardende honden. Niet agressief, nerveus of angstig. In huis zijn ze rustig, mits ze buiten voldoende lichaamsbeweging krijgen.

 

gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

  

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.3

FCI nummer 130

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging