Français Blanc et Noir

Veel Franse jachthonden werden en worden nog steeds in zogenoemde meutes of groepen gehouden en ze jaagden ook samen. De verschillende honden werden niet gescheiden, alle honden die geschikt waren voor de jacht werden in de groep opgenomen, ongeacht hun herkomst. In 1957 besloot men echter een inventarisatie te maken van de honden, en te proberen die honden die typerend waren voor hun respectievelijke oorspronkelijke rassen er uit te selecteren. Dt resulteerde in het geven van namen, Chien Français voor honden die duidelijk Franse herkomst- en Anglo-Français voor honden van Engels-Franse herkomst. In de eerst genoemde groep worden drie variëteiten onderscheiden. Ze worden gescheiden gehouden met elk hun eigen rasbeschrijving, om op deze manier de rassen ook in de toekomst gescheiden te houden. Het zijn allemaal typische Franse honden van Franse herkomst.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Grote, gedistingeerde, edele hond, krachtig en evenwichtig.

De vacht is kort, sterk en dicht. Kleur, wit met zwart met zwarte mantel of zwarte, meer of minder uitgebreide vlekken. Bleke taankleurige vlekken komen voor boven de ogen, op de wangen, op de binnenkant van de oren en bij de staartaanhechting.

De schofthoogte van de Français Blanc et Noir ligt tussen de 60 en 70 cm.

 

 

Karakter

Een echte meutehond, zonder enige vorm van agressie.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

  

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.1

FCI nummer 220

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging