Grand Bleu de Gascogne

Een vrij grote en imposante jachthond van het klassieke Franse type. Afkomstig uit Gascogne aan de zuidwestkust van Frankrijk. Is de grotere broer van de Petit Bleu de Gascogne; heeft een zeer ontwikkelde neus en jaagt in meutes. Kenmerkend voor dit ras zijn de vacht en het aristocratische hoofd.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een grote, krachtig gebouwde hond met een sterk ontwikkelde borstkas en sterke, rechte benen. Zijn hoofd is lang en wordt bedekt door een vrij losse huid die plooien vormt langs de wangen. Heeft zeer laag aangezette, lange oren die in een draai afhangen.

De vacht is dicht, vrij dik en niet erg kort. Zwarte vlekken op een wit met zwart gespikkelde ondergrond, die hem een soort leisteenblauwe weerschijn geeft. Aan beide zijden van het hoofd zijn platen die de oren en ogen omvatten. De platen verenigen zich niet, maar laten een witte tussenruimte over met in het midden daarvan een kleine zwarte ovale vlek, die een kenmerk van het ras is. Rode plekken bevinden zich boven de wenkbrauwbogen, op de wangen, de lippen, de binnenzijde van de oren, de ledematen en onder de staart. Er zijn exemplaren met een alleen uit zwarte vlekjes bestaande vacht, wel met altijd een rode aftekening.

De schofthoogte van de Grand Bleu de Gascogne ligt tussen de 60 en 70 cm. Het gewicht varieert van 40 tot 50 kilo.

 

 

Karakter

Een uitnemende jachthond met een grote werklust. Leert snel, is energiek, moedig en verdraagzaam en zacht tegen mensen.

  

Gezodnheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.1

FCI nummer 22

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

  

Rasvereniging