Griffon Bleu de Gascogne

Oud Frans ras, afkomstig uit de Pyreneeën, ontstaan uit kruisingen van middelgrote Bleu de Gasconges met Griffons. Was bijna van het kynologische toneel verdwenen, maar ondervindt tegenwoordig weer grotere belangstelling.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Ruwharige, stevige hond met een stoere uitstraling.

Ze hebben een harde, ruwe en ruige vacht, op het hoofd wat korter, met ruige wenkbrauwen die de ogen vrij laten, kort en vlak op de oren. Zwart-wit gespikkeld, wat een blauwig effect geeft, al dan niet met zwarte platen op het lichaam. Meestal zwarte platen opzij van het hoofd (de omtrek van de ogen en de oren bedekkend tot aan de wangen) met daartussen wit met middenin vaak een zwart ovaal vlekje, hetgeen typisch is voor het ras. In de vacht zijn op het hoofd, aan de benen en onder de staart spoortjes bruin te vinden, met boven de ogen twee bruine vlekjes.

De schofthoogte van de Griffon Bleu de Gascogne ligt tussen de 50 en 60 cm. Het gewicht varieert van 30 tot 35 kilo.

 

 

Karakter

Alert, uitermate beweeglijk en snel opgewonden, toch ook aanhankelijk.

 

Gezondheid

Het verenigingsfokreglement van de Nederlandse Brakken Club is nog in behandeling. Er zijn vanuit de rasvereniging nog geen verplichte of aanbevolen gezondheidsonderzoeken.

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 32

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

  

Rasvereniging