Griffon Nivernais

De Griffon Nivernais komt uit het district Nivernais dat ten zuiden van Parijs ligt. Het is één van de oudste Franse rassen, van oorprong gespecialiseerd in de jacht op wilde zwijnen. Het ras is in de Middeleeuwen ontstaan en heeft sindsdien een nogal wisselend bestaan gehad (van populair tot vrijwel uitgestorven) Aan het einde van de 19e eeuw werd er een club voor opgericht die er in slaagde het ras te recontrueren. Het ras komt buiten Frankrijk weinig of niet voor en ook in het land van herkomst is het in zuivere vorm zeldzaam.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelgrote, rustieke, ruig behaarde en licht rechthoekige hond. 

De vacht is lang en ruig, sterk en ruw. Kleur: bij voorkeur wolfsgrijs, grijsblauw, grauw als een wild zwijn of bleekzwart met tankleur o.a. op de neus, boven de ogen en op de binnenkant van de oren en ledematen.

De schofthoogte van de Griffon nivernais ligt tussen de 50 en 60 cm. 

 

 

Karakter

Een echte jachthond, zonder enige vorm van agressie. Komt buiten het land van herkomst zelden voor.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 17

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging