Hamiltonstövare

Eén van de Zweedse nationale rassen. Dankt zijn naam aan de grondlegger van het ras, graaf Hamilton. Is een zeer functionele jachthond, energiek en levendig met een sterk en lenig gebouwd lichaam.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een middelgrote, krachtige en rechthoekig gebouwde hond, droog en gespierd met sterke benen. Het hoofd is langgerekt en rechthoekig van vorm met een duidelijke stop en hoog aangezette, vrij korte oren. Zijn hele postuur wekt de indruk van elegantie en kracht.

Ze hebben een korte, dichte en zachte ondervacht met stevig, kort en hard dekhaar; driekleurig. Zwart aan de bovenzijde van de hals, op de rug, aan de zijkanten van de romp en op de bovenkant van de staart. Bruin komt voor op hoofd en benen, op de romp en staart met wit op de neus, aan de onderzijde van de hals, op de borst, staartpunt en voeten.

De schofthoogte van de Hamiltonstövare ligt tussen de 50 en 60 cm. Het gewicht varieert van 35 tot 40 kilo.

 

 

Karakter

Een temperamentvolle, energieke en levendige werkhond met een grote werklust. In huis een vriendelijke, aanhankelijke hond en redelijk gehoorzaam.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 132

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging