Hannover'scher Schweisshund

Na de opheffing van het "Königlich Hannoverschen Jägerhof" (1866) werd uit de overgebleven Lei-Zweethonden de Hannoveraanse Zweethond gefokt. De Leithonden waren zuiver brakken, zij vormden de leiders van de meute. De parforcejacht verdween en daarmee de Leithond, maar aan een goede zweethond was behoefte. Men ging de stom geworden Leithond kruisen met de halsgevende rode Haidbracke.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

De kop is vrij breed. Ook de oren zijn breed, zonder plooien, vrijg groot en liggen vlak tegen het hoofd. Hij heeft veel lip.

De vacht is licht tot donker hertenrood, meer of minder gestroomd, met of zonder (donker) masker.

De schofthoogte van de Hannover'scher Schweisshund ligt tussen de 40 en 60 cm. 

 

 

Karakter

Zijn opvoeding vereist van begeleider en hond aanleg, hard werken, geduld, hartstocht en degelijkheid. Echt een hond voor een jager en zeker niet voor een beginneling.

 

gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 2

FCI nummer 213

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging