Harrier

EngelandDe Harrier is een zeer oud ras, dat is gefokt voor de Engelse hazejacht te paard. Hij jaagt derhalve in grote meutes, zgn. packs, op dezelfde manier als de Foxhound voor de vossenjacht. De naam komt van het Normandische woord "Harier", dat jachthond betekent. In het ras is de Foxhound ingekruist en de Harrier wordt als een kleinere variant van dit ras beschouwd. het ras komt weinig voor, ook in het land van herkomst.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

De Harrier is een sterke en tamelijk licht gebouwde hond, beweeglijk en volhardend.

De vacht is dicht en waterafstotend. Kleur: witte ondergrond met zwarte tot bruine vlekken of driekleurig met een zwarte mantel die het bovenste gedeelte van de rug bedekt.

De schofthoogte van de Harrier ligt tussen de 45 en 55 cm. 

 

Karakter

Een echte meutehond, zonder agressie.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 295

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging