Hellinikos Ichnilatis

Dit ras komt oorspronkelijk uit Griekenland.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

De vacht is kort. Ze komen voor in de kleur black & tan, een kleine witte borstvlek toegestaan. Slijmvliezen, neus en nagels zijn zwart.

De schofthoogte van de Hellinikos Ichnilatis ligt tussen de 40 en 55 cm. Het gewicht varieert van 15 tot 20 kilo.

 

Karakter

Het is een uiterst gehard, sterk en levendig ras. De Hellinikos Ichnilatis heeft een subtiel reukvermogen en een harmonieuze, ver klinkende blaf.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 214

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging