Ogar Polski

Polen. De Ogar Polski is een variëteit van de Centraaleuropese drijfhonden. Hij doet erg denken aan een licht bloedhond.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een middelgrote, licht rechthoekige, sterke en gespierde hond met een groot uithoudingsvermogen.

De huid sluit strak om het lichaam, maar is losser in het gezicht en aan de hals. De vacht bestaat uit onderhaar en dekhaar. Het is kort en zacht op het hoofd, de oren en benen, en hard en dik op de rest van het lichaam.

De schofthoogte van de Ogar Polski ligt tussen de 55 en 65 cm. 

 

 

Karakter

Een echte jachthond, dus zonder enige vorm van agressie.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.1

FCI nummer 52

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging