Otterhound

Met een geschiedenis van ruim acht eeuwen de oudste Britse Brak. Een grote, sterk gebouwde hond met een ruwe, waterafstotende vacht. Gefokt voor de jacht te water en op het land en in het bijzonder op de otter. Vriendelijk en gelijkmatig van karakter.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een grote, krachtig gebouwde hond met een rechte rug en diepe borst, sterke benen met zwemvliezen tussen de tenen en een soepel, uitgrijpend gangwerk. Het hoofd is indrukwekkend, groot en vrij smal met oren die een uniek kenmerk zijn voor het ras. Lang, hangend, met een typische vouw aan de voorkant waardoor een geplooide indruk bestaat.

Een 4 tot 8 cm lange vacht. Dicht, ruw, hard en weerbestendig met een duidelijke ondervacht. Alle erkende brakkenkleuren zijn toegestaan: éénkleurig grijs, zandkleurig, rood, tarwekleurig en blauw. Geringe witte aftekeningen op hoofd, borst, voeten en staartpunt mogen. Witte honden mogen geringe citroenkleurige, blauwe, of daskleurige aftekening hebben. Zwart en tan, blauw en tan, zwart en crèmekleurig incidenteel leverkleurig, tan en leverkleurig, tan en wit. Niet toegestane kleuren zijn leverkleurig en wit.

De schofthoogte van de Otterhound ligt tussen de 60 en 70 cm. Het gewicht varieert van 35 tot 40 kilo.

 

 

Karakter

Zeer aanhankelijk en vriendelijk van aard. Weet als rechtgeaarde brak zijn stem goed te gebruiken; heeft een gelijkmatig humeur, is schrander en trouw.

Hechten zich sterk aan "zijn" mensen, is rustig in huis en zwemt graag. Een goede consequente opvoeding is noodzakelijk, maar met zachte hand.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.1

FCI nummer 294

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging