Petit Gascon Saintongeois

In het midden van de 19e eeuw wilde Graaf Joseph de Carayon-Latour, het bijna uitgestorven ras (Jachthond van de Saintonge) nieuw leven inblazen. Hij deed dit door de nog overgebleven exemplaren te kruisen met de Bleu de Gascogne's van Baron Ruble, waardoor de Grand Gascon Saintongeois ontstond, maar nog wel de kenmerken had van de "Saintongeois". In het midden van de 20e eeuw echter haalden jagers juist de kleine exemplaren uit de nesten, waarmee verder gefokt werd. De bedoeling was om het ras wat kleiner en daardoor wendbaarder te krijgen voor de jacht op hazen. Zo ontstond de Petit Gascon Saintongeois (Gemiddeld zo'n 10 cm. kleiner dan de grand)


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Goed gebouwde jachthond die tegelijkertijd kracht als elegantie uitstraalt.

De vacht is kort en dicht. De kleur is wit met zwarte platen en/of vlekjes (niet te overmatig). boven de ogen en aan de binnenkant van de oren vindt u tan-aftekening.

De schofthoogte van de Petit Gascon Saintongeois ligt tussen de 55 en 60 cm. 

 

Karakter

Een echte jachthond, zonder enige spoor van agressie.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 21

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging