Poitevin

Het ras is afkomstig uit het district Poitou aan de Franse Westkust. Na de Franse Revolutie en de omvangrijke rabiësepizoötie in het midden van de 19e eeuw, was deze hond bijna verdwenen. Zoals zo vaak is gebeurd met andere rassen, werd het ras door een aantal enthousiaste kynologen voor het nageslacht gered. Dit gebeurde in de eerste helft van de 20e eeuw, op een moment dat er slechts één reu en twee teven over waren. Met deze honden als basis en met behulp van o.a. Engelse Foxhounds, werd het ras gereconstrueerd. Tegenwoordig komen verschillende packs van het ras in Frankrijk voor.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een tamelijk grote, sierlijke, snelle jachthond met een bijzonder goed uithoudingsvermogen, die geen probleem heeft met moeilijk begaanbaar terrein.

De vacht is kort en glanzend.

De schofthoogte van de Poitevin ligt tussen de 60 en 75 cm. 

 

 

Karakter

Echte jachthond, die het beste in "packs" gehouden kan worden en waarmee gewerkt moet worden.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 24

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging