Porcelaine

Het land van oorspring is Frankrijk. Het is één van de oudste Franse brakken, ook wel bekend als Chien de Franche-Comtè (vernoemd naar de regio). Het ras was in Frankrijk al in de 17e eeuw bekend, al waren de Porcelaines in die tijd groter dan tegenwoordig. Tijdens de Franse revolutie is het ras zo goed als uitgestorven, maar gelukkig heeft met het ras weten te redden, zodat wij er ook vandaag de dag nog van kunnen genieten


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een middelgrote, voor de jacht gebouwde hond. Met zachtaardige uitdrukking. De Porcelaine is met zijn witte vacht met hier en daar een lichtoranje vlek, voornamelijk aan de oren, een sierlijke verschijning. Door de vacht heen schijnen donkere vlekjes, die op de huid van de Porcelaine zitten.

De vacht is dun en de haartje zijn zeer kort, waardor de vacht weinig verzorging vraagt.

De schofthoogte van de Porcelaine ligt tussen de 50 en 60 cm. Het gewicht varieert van 20 tot 25 kilo.

 

 

Karakter

De honden zijn goed te trainen, mits dit met veel gedult en een zacht, maar consequente hand gebeurt.

Daarnaast is het ras ook zeer geschikt als gezinshond, met zijn vriendelijke, sociale aard. De Porcelaine kan heel goed met andere honden en kinderen omgaan. Veel bewegen en enige mentale belasting is wel belangrijk, anders gaan de honden zich vervelen.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 30

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

  

Rasvereniging