Posavski Gonic

Voormalig Joegoslavië. De Posavski Gonic behoort tot de familie van de Joegoslavische Brakken. Deze variant is afkomstig uit het gebied rond de rivier de Sava in het centrale gedeelte van voormalig Joegoslavië.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een middelgrote, licht rechthoekige drijfhond.

De vacht is lang, dicht en glad met een goed behaarde buik.
Kleur: Rood- tot tarwekleurig in alle schakeringen. Witte aftekening op het hoofd, de hals, borst en voeten.

De schofthoogte van de Posavski Gonic ligt tussen de 45 en 50 cm. 

 

Karakter

Echte jachthond (brak), geen agressie en met een lichte en welluidende blaf.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 154

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

  

Rasvereniging