Sabueso Español

Afkomstig uit Spanje en daar al sinds de Middeleeuwen bekend. Een middelgrote, rechthoekig gebouwde lopende hond met een uitgesproken edel hoofd en een uitstekend speurvermogen. Rustig en vriendelijk van aard.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een stevige en harmonieus gebouwde hond, iets langer dan hoog met een losse huid. Opvallend is de omvang van de borstkas, die dieper reikt dan de ellebogen. Het hoofd is edel van vorm met een bol profiel en bevat donkere, amandelvormige ogen met een zachte en droevige blik. De laag aangezette oren zijn lang, dun en hangen gedraaid naar beneden.

De vacht is kort, dicht en dik. Wit en oranje waarbij of de ene of de andere kleur overheerst. De kleur is verspreid in onregelmatige vlekken. De oranje kleur kan variëren van een meer heldere tint (citroenkleurig) tot een donker rossige tint (kastanjekleurig).

De schofthoogte van de Sabueso Español ligt tussen de 50 en 60 cm. Het gewicht varieert van 25 tot 30 kilo.

 

 

Karakter

Rustig en vol zelfvertrouwen. Als jachthond moedig en dapper, als huishond vriendelijk, kalm en aanhankelijk.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 204

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging