Schillerstövare

De Schillerstövare is één van de Zweedse nationale rassen. Het ras is genoemd naar zijn schepper, de landbouwer Per Schiller uit Stenungsund. Dat gebeurde aan het eind van de 19e eeuw. De achtergrond van het ras is Zweeds-Duits-Zwitsers met een inslag van Harrierbloed uit Engeland. Het ras werd, tamelijk lang voordat de Hamiltonstövare dat werd, geconsolideerd en stabiel.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Edel, tamelijk licht en droog, maar sterk en volhardend.

Ze hebben een zachte en dichte ondervacht en krachtig, dicht en vlak liggend dekhaar. De vacht is iets langer op de onderkant van de staart, maar mag geen vlag vormen. Veel haar tussen tenen en voetzolen.

De schofthoogte van de Schillerstövare ligt tussen de 50 en 60 cm.

 

Karakter

Echte brak met jachtpassie, zonder enige vorm van agressiviteit.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 131

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging