Segugio Italiano Gladhaar

De Segugio is een eeuwenoude Italiaanse drijfhond. Hij is zeer typevast en ziet er uit als een kruising tussen een windhond en een stövare. De populariteit van het ras nam in de loop van de jaren af en het raakte bijna in vergetelheid. Pas in het begin van de 20e eeuw werd het herontdekt. Tegenwoordig is het één van de meest geregistreerde rassen in Italië.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een middelgrote, bijna vierkant hond, droog en beweeglijk.

De vacht is glad en dicht. Kleur: Fawn, van licht- tot roestbruin, en black en tan.

De schofthoogte van de Segugio Italiano Gladhaar ligt tussen de 50 en 60 cm. Het gewicht varieert van 20 tot 30 kilo.

 

Karakter

Hij is gehard en heeft heeft een groot uithoudingsvermogen. De Segugio is een heel goede jachthond.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 337

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging