Slovenský Kopov

De Slovenský Kopov is een zeer oud ras en bovendien de nationale honf van Tsjecho-Slowakije. Hij stamt af van de honden uit Hongarije en de Balkanstaten. Het ras werd pas na de Tweede Wereldoorlog officieel erkend.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelgrote rechthoekige hond met een tamelijk licht lichaam.

De vacht is vrij hard, ca. 2-5 cm. lang, vlak aanliggend met een dichte ondervacht. Kleur: Zwart met bruine tot mahoniekleurige aftekeningen.

De schofthoogte van de Slovenský Kopov ligt tussen de 40 en 50 cm. 

 

Karakter

Het is een temperamentvol, volhardend en vrij taai ras.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Brakken Club is bezig met de gezondheid van dit ras. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin worden geen gezondheidsonderzoeken verplicht gesteld voor dit ras.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging. 

 

FCI informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Sectie 1.2

FCI nummer 244

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging