Duitse Staande Hond Langhaar

Eén van de oudste jachthondenrassen, waarvan de herkomst niet met zekerheid is vastgesteld. Waarschijnlijk ontstaan uit sinds eeuwen bekende langharige vogelhonden, die bij de jacht met valken of haviken werden gebruikt. In de 19e eeuw gekruist met Pointers en Setters om de hond sneller te maken.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelgrote, evenredig gebouwde hond, krachtig en goed gespierd, met veel substantie. Mag niet zwaar of langzaam zijn. Levendige hond die intelligentie en adel uitstraalt.

Ze hebben een spanielvacht. Kleuren bruin, bruinschimmel of bruin-wit.

De schofthoogte van de Duitse Staande Hond Langhaar ligt tussen de 60 en 65 cm. Het gewicht ligt rond de 30 kilo.

 

 

Karakter

Evenwichtig, rustig, ingehouden temperament. Goedaardig, makkelijk te houden.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nederlandse Vereniging Langhaar is bezig met de gezondheid van de Duitse staande hond langhaar. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie, ECVO-oogonderzoek, DNA-onderzoek naar E-locus en Tumoren in de schildklierregio.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 7: Voorstaande honden

Sectie 1.2

FCI nummer 117

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging