Afstammeling van de Setting Spaniëls, Voorstaande Honden die gefokt werden voor de jacht op het veerwild in de tijd dat er nog geen geweren bestonden. De honden lagen het wild voor, waarna de jagers de netten over de vogels en de honden heen trokken. Door Edward Laverack en Purcell Llewellin in de 19e eeuw tot een apart ras ontwikkeld.
Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.
Een krachtige, elegante en bijzonder adellijke hond.
De vacht is enigszins golvend, lang en zijdeachtig. Goede bevedering aan benen en staart. Wit en zwart (blue belton), wit en geel (lemon belton), wit en leverkleur (liver belton), wit en zwart en tan (blue belton and tan), en wit en leverkleur en tan (liver belton and tan). Honden zonder grote platen, maar met kleine vlekjes over het hele lichaam genieten de voorkeur.
De schofthoogte van de Engelse Setter ligt tussen de 60 en 70 cm. Het gewicht is gemiddeld 30 kilo.
Hond met een zeer zacht, rustig, goedaardig en welgemanierd karakter. Minder impulsief dan de Ierse Setter, minder flink dan de Gordon Setter.
De rasvereniging; Vereniging van liefhebbers van de Engelse setter is bezig met de gezondheid van de Engelse Setter. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en Cochleaire doofheid.
Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.
FCI groep 7: Voorstaande honden
Sectie 2.2
Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).
Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).