Bichon frisé

Ras in België en Frankrijk ontstaan uit kruisingen van Maltezers met Bolognezers en een kleine witte poedel. Is vooral in de Verenigde Staten, mede door zijn toilettage, zeer populair geworden. Ongecompliceerd en opgewekt hondje, één van de zes Bichons.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Levendig en speels, met vlugge bewegingen en spiraalvormige lokken.

De vacht is fijn, zijdeachtig, los, spiraalvormig afhangend haar, 7-10 cm lang en altijd wit.

De schofthoogte van de Bichon frisé is maximaal 30 cm. Het gewicht is ongeveer 5 kilo.

 

 

Karakter

Stabiel, zeer vrolijk, speels en levendig. Erg aanhankelijk voor zijn eigenaar, sociaal met alle mensen en honden.

  

Gezondheid

De rasverenigingen; Eerste Gezelschapshondenclub Nederland en Pekingees en Dwergspaniel Club zijn bezig met de gezondheid van de Brichon Frise. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: ECVO-oogonderzoek en Patella Luxatie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.

 

FCI informatie

FCI groep 9: Gezelschapshonden

Sectie 1.1

FCI nummer 215

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

  

Rasverenigingen