Bolognezer

Uit Italië afkomstige vertegenwoordiger van de Bichon-groep. Deze is wat rustiger dan de andere, maar net als de andere een erg aangename gezelschapshond, zeer geliefd bij voorname dames als de maîtresse van Napoleon, Madame de Pompadour, bij tsarina Katharina de Grote van Rusland en keizerin Maria Theresia van Oostenrijk.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Kleine, vierkant gebouwde hond met een witte krulvacht.

De schofthoogte van de Bolognezer ligt tussen de 25 en 30 cm. Het gewicht varieert van 2,5 tot 5 kilo.

 

 

Karakter

Stabiel, vrolijk maar toch rustig. Erg aanhankelijk voor zijn eigenaar, sociaal met alle mensen en honden. Past zich makkelijk aan alle omstandigheden aan.

 

Gezondheid

De rasverenigingen; Eerste Gezelschapshondenclub Nederland en Pekingees en Dwergspaniel Club zijn bezig met de gezondheid van de Bolognezer. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Patella Luxatie. De Pekingees en Dwergspaniel Club stelt verder het ECVO-oogonderzoek verplicht, de Eerstegezelschapshondenclub adviseert het doen van het ECVO-oogonderzoek alleen.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.

 

FCI informatie

FCI groep 9: Gezelschapshonden

Sectie 1.1

FCI nummer 196

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).  

  

Rasverenigingen