Griffon belge

Ras van Belgische oorsprong. Met de Petit Brabançon en de Griffon Bruxellois in feite één ras vormend, want deze drie kunnen in één nest geboren worden. In Engeland, de Verenigde Staten en Scandinavië bekender dan bij ons.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Klein, stoer, ruwharig hondje met korte neus en een verstandige blik in de ogen. Stevig en gedrongen van bouw, elegant in beweging.

De vacht is ruwharig, zwart, of zwart met rosbruine aftekening dan wel zwart met bruin gemengd.

De schofthoogte van de Griffon Belge ligt rond de 30 cm. Het gewicht varieert van 3 tot 6 kilo. 

 

 

Karakter

Levendig, aanhankelijk, zeer verdraagzaam. Tot op hoge leeftijd (want ze kunnen heel oud worden) speels. 

  

Gezondheid

De rasverenigingen; Eerste Gezelschapshondenclub Nederland en Pekingees en Dwergspaniel Club zijn bezig met de gezondheid van de Griffon Belge. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Patella Luxatie en ECVO-oogonderzoek. Pekingees en Dwergspaniel Club stelt verder  verplicht. De Eerste Gezelschapshondenclub Nederland adviseert het onderzoek naar Syringomyelia doormiddel van een MRI-scan

Voor de Griffon Belge zijn met de Raad van Beheer uitvoeringsregels afgesproken.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.

 

FCI informatie

FCI groep 9: Gezelschapshonden

Sectie 3

FCI nummer 81

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

  

Rasvereniging