Maltezer

Afkomstig uit het centrale deel van het Middellandse Zeegebied, Italië waarschijnlijk en niet Malta, ondanks de naam. Oorspronkelijke taak: het verdelgen van ratten en muizen aan boord van schepen en in de pakhuizen aan de haven, maar uitgegroeid tot gezelschapshond van chique dames.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Elegante, kleine hond met een rijke witte vacht. Trotse, gedistingeerde houding.

Ze hebben dicht, glimmend, glanzend, zijdeachtig, zwaar vallend haar, lang over het gehele lichaam en zonder enig spoor van krullen of golven, en ook lang op het hoofd, op de voorsnuit en de schedel. Haar van de staart valt naar één kant af, reikend tot aan de hak. Zuiver wit, bleek ivoor is toegestaan. Licht oranje schakeringen of aftekeningen worden getolereerd, maar zijn niet wenselijk.

De schofthoogte van de Maltezer ligt tussen de 20 en 25 cm. Het gewicht varieert van 3 tot 5 kilo.

 

 

Karakter

Levendig, aanhankelijk en volgzaam.

 

Gezondheid

De rasverenigingen; Eerste Gezelschapshondenclub Nederland, Maltezer Vereniging Nederland en Nederlandse Maltezer club zijn bezig met de gezondheid van de Maltezer. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. De Eerste Gezelschapsdierenclub Nederland stelt onderzoek naar Patella Luxatie verplicht voor de ouderdieren. De Maltezer Vereniging Nederland en de Nederlandse Maltezer club stellen geen onderzoeken verplicht voor de ouderdieren.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.

 

FCI informatie

FCI groep 9: Gezelschapshonden

Sectie 

FCI nummer 65

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasverenigingen