Hond van het Jaar Show

De Hond van het Jaar Show is een evenement dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse kynologie. Aan het begin van het nieuwe jaar is ‘De Flint’ in Amersfoort het toneel (letterlijk) van en voor de crème de la crème van rashonden uit Nederland. Deze honden tonen zich die dag aan de keurmeesters en aan het publiek.


  

 

Deelname op uitnodiging

De Hond van het Jaar Show is geen tentoonstelling waarvoor je je kunt inschrijven. Kwalificeert je hond zich op tentoonstellingen door het kalenderjaar heen, dan nodigen wij je uit om je hond aan te melden voor de Hond van het Jaar Show.

 

Aanmelden clubwinnaars 

De clubwinnaars moeten door de rasverenigingen worden aangemeld worden via het aanmeldformulier. 

(alleen bereikbaar voor de verenigingen). Alleen dan ontvangen de deelnemers een uitnodiging. 

 

Kwalificeren voor Hond van het Jaar Show

Je hond kan zich op verschillende manieren kwalificeren. We zetten ze hier voor je op een rij.

 

Beste Hond van het Jaar 

  • Je hond heeft zich in het afgelopen jaar op een in Nederland gehouden CAC- of CAC/CACIB-tentoonstelling voor alle rassen of een bepaalde rasgroep als eerste, tweede of derde in zijn rasgroep geplaatst.
  • Je hond is in het afgelopen jaar Clubwinnaar geworden op een Kampioenschapsclubmatch van het betreffende ras.
  • Je hond is in het afgelopen jaar "Beste van het ras" geworden op de "Nationale"- de CAC show voor de Nederlandse rassen welke om het jaar wordt georganiseerd.
  • Kwalificatie is alleen mogelijk als je hond in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) is ingeschreven en de eigenaar Nederlands ingezetene is. 


Beste Veteraan van het Jaar

  • Je hond is in het afgelopen jaar op een CAC- of CAC/CACIB-tentoonstelling voor alle rassen of een specifieke rasgroep beste veteraan van de dag geworden.
  • Kwalificatie is alleen mogelijk als je hond in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) is ingeschreven en de eigenaar Nederlands ingezetene is. 

NB een hond die zich gekwalificeerd heeft door beste veteraan van de dag te worden, kan alleen bij de veteranen worden ingeschreven. Een hond die zich voor de HvhJ heeft gekwalificeerd (1-2-3 groep of CW) kan niet bij de veteranen worden ingedeeld, ook niet als deze ondertussen ouder is dan 8 jaar. Het is mogelijk dat een hond 2 x kan worden ingeschreven als deze in het afgelopen jaar 1-2-3 of clubwinner is geworden en daarnaast zich ook geplaatst heeft als beste veteraan van de dag. In dat geval zijn het 2 aparte inschrijvingen. 

Beste hond van de Nederlandse Rassen van het Jaar

  • Behoort je hond één de Nederlandse rassen, heeft hij zich gekwalificeerd en heb je hem ingeschreven voor de verkiezing ‘Beste Hond van het Jaar’ of ‘Beste Veteraan van het Jaar’, dan is hij automatisch gekwalificeerd en ingeschreven voor ‘Beste Hond van de Nederlandse Rassen’. Dus alleen als de hond zich al gekwalificeerd heeft door 1, 2 of 3 van de rasgroep te worden of de titel Clubwinner heeft gekregen op een Kampioenschapsclubmatc.
  • Kwalificatie is alleen mogelijk als je hond in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) is ingeschreven en de eigenaar Nederlands ingezetene is. 

Heb je vragen over de kwalificaties of de inschrijfuitnodigingen, neem dan contact met ons op via hondvanhetjaar@raadvanbeheer.nl

  

Hond van het Jaar Show 2018

De Hond van het Jaar Show 2018 is gepland voor voor zondag 13 januari 2019. Meer informatie vind je in de loop van het jaar op de pagina Hond van het Jaar Show 2018.

 

Bezoek de hond van het jaar show

De Hond van het Jaar Show onderscheidt zich van andere tentoonstellingen, niet alleen doordat hier de top van de rashonden in Nederland aanwezig is, maar ook door de ‘glitter en glamour’. Het is traditie dat men zich feestelijk kleedt voor deze show en de honden tip-top worden voorgebracht. Dat gebeurt op het toneel, goed te zien voor iedere bezoeker. Net als topmodellen lopen deze tophonden op een catwalk. Zo kan de keurmeester het gangwerk beoordelen. Net als de honden zien ook de exposanten en keurmeesters er op hun best uit. Ook de techniek - in de vorm van spotlights en eigentijdse muziek - draagt haar steentje bij aan de feestelijke stemming.

Vanaf eind december vind je een kortingsbon op de pagina van de eerstvolgende "Hond van het Jaar Show". Hiermee ontvang je € 2.50 korting op de toegangsprijs aan de hal.

 

Bezoekhonden

I.v.m. de beperkte ruimte zijn bezoekhonden niet toegestaan.

 

Programma (tijden onder voorbehoud) 

Opening en aanvang keuringen 11:30 uur  
Beste Veteraan Ilona Onstenk Schenk
FCI GROEP 10 Windhonden Gerard Jipping
FCI GROEP 9 Gezelschapshonden Hildeward Hoenderken
FCI GROEP 8 Retrievers, Spaniels en Waterhonden Hans Stigt
FCI GROEP 7 Voorstaande Honden Rini Leenen-Compen
FCI GROEP 6 Lopende honden en Zweethonden John Wauben
FCI GROEP 5 Spitsen en oertypen Corry Saes
FCI GROEP 4 Dashonden Theo Viets
FCI GROEP 3 Terriers Mieke Jansen-Kalshoven
FCI GROEP 2 Pinschers, Schnauzers Molossers en Sennenhonden Rob Douma
FCI GROEP 1 Herdershonden en Veedrijvers Dick Baars
Beste Hond van de Nederlandse rassen  ca, 17:00 uur Erica Bakker v.d. Woestijne 
EINDKEURING B.I.S. ca. 17:30 uur Wout Arxhoek 
Sluiting ca. 18:00 uur  
Borrel ca. 18:00 - 20:00  

 

Partners

Grote kynologische evenementen kunnen niet zonder sponsors of partners. Dat geldt ook voor de Hond van het Jaar Show. Onze partner is Eukanuba.