Verhuizen of verkoop van je hond

Ga je verhuizen of gaat je hond naar een nieuwe eigenaar? Meld dit dan zo snel mogelijk bij ons!


Verhuizen

Als je gaat verhuizen, is het verstandig dit zo snel mogelijk te laten registreren bij ons. Dit kan je eenvoudig doen door in je Mijn RvB account je adres te wijzigen. Je gaat daarvoor in je account via je naam in de rechterbovenhoek naar je profielpagina.


Verkopen

Als je je hond verkoopt kan je het eigenaarschap via je Mijn RvB account overdragen aan de nieuwe eigenaar. Je doet dit door via het actiemenu bij de hond te kiezen voor 'Verkoop hond'.
Je ontvangt dan een factuur voor deze overschrijving en na betaling wordt de hond overgeschreven naar de nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar ontvangt dan een email met een link om de hond in zijn/haar eigen account te accepteren.
De stamboom hoort bij de hond. De stamboom stuur je op of geef je mee aan de nieuwe eigenaar. De overige documenten kan de nieuwe eigenaar downloaden in zijn account.

 

Registratie nieuwe adresgegevens bij Databank Honden

Vergeet bij een verhuizing of een wisseling van eigenaar niet om ook de registratie van het chipnummer van je hond bij een door de overheid aangewezen databank aan te passen. Heb je je hond geregistreerd bij Databank Honden? Dan is het overschrijven van de honden op een nieuwe naam en/of een nieuw adres eenvoudig te regelen. Dit doe je door in je Databankaccount via je naam in de rechterbovenhoek naar je profielpagina te gaan. Klik op de onderstaande button om direct naar Databank Honden te gaan. 

 

Databank Honden