Verhuizen of verkoop van je hond

Ga je verhuizen of gaat je hond naar een nieuwe eigenaar? Meld dit dan zo snel mogelijk bij ons!


Verhuizen

Als je gaat verhuizen, is het verstandig dit zo snel mogelijk te laten registreren bij ons. Hiervoor is een zogenaamde ‘herregistratie’ nodig. Stuur het registratiebewijs met de nieuwe adresgegevens en voorzien van een handtekening naar ons op. Na betaling sturen we een nieuw registratiebewijs met de juiste gegevens naar je toe.  


Verkopen

Als je je hond verkoopt, stuur je het volledig ingevulde en ondertekende registratiebewijs naar ons op. Na betaling sturen we een nieuw registratiebewijs naar de nieuw eigenaar. De stamboom overhandig je aan de nieuwe eigenaar als deze de hond meeneemt. Heb je een DNA-profiel van je hond, geef die dan ook mee aan de nieuwe eigenaar.

 

Registratie nieuwe adresgegevens bij Databank Honden

Vergeet bij een verhuizing of een wisseling van eigenaar niet om ook de registratie van het chipnummer van je hond bij een door de overheid aangewezen databank aan te passen. Heb je je hond geregistreerd bij Databank Honden? Dan is het overschrijven van de honden op een nieuwe naam en/of een nieuw adres eenvoudig te regelen. Klik op de onderstaande button om direct naar Databank Honden te gaan. 

 

Databank Honden