Gemeente Teylingen is de ‘meest hondvriendelijke’ gemeente van Nederland!

Gemeente Teylingen is de eerste winnaar geworden van de 'meest hondvriendelijke gemeente van Nederland'. De Raad van Beheer en de Hondenbescherming lanceerden in 2022 gezamenlijk dit nieuwe initiatief: een jaarlijkse prijs uitreiken aan de meest hondvriendelijke gemeente van Nederland!


Teylingen won het in de finale van de gemeentes Dronten en Heemstede.Uit het juryrapport:

In Teylingen zijn in verhouding tot het inwonersaantal en oppervlakte de meeste honden-losloopgebieden. De gemeente kent omheinde losloopveldjes en er is op eiland Koudenhorn in Warmond een permanent toegankelijk honden zwemstrand.

Er wordt geen hondenbelasting geheven en toch zijn er in de hele gemeente ruim voldoende gratis poepzakjes en afvalbakken om deze in te deponeren.

En misschien wel het belangrijkste: er is een bewonersplatform genaamd Stichting Platform Hondenvrienden dat overlegt met de gemeente bij aanleg van nieuwe wijkjes en herinrichtingen om de voorzieningen voor onze geliefde viervoeters te optimaliseren. Dat er geluisterd wordt naar hondenbezitters is werkelijk een zeer positief punt in de beoordeling. Daar kunnen andere gemeentes van leren, zo denkt de jury.

Klik hier voor meer informatie over de verkiezing.