Nieuwe Hondenlogboeken

Nieuwsbericht 03-06-2016


Tot nu toe waren er meerdere soorten Hondenlogboeken in omloop. Voor stamboomhonden was er het Rashondenlogboek, waarmee aan alle activiteiten deelgenomen kan worden. Eigenaren van een rasloze/stamboomloze hond moesten, afhankelijk van welke sport ze willen beoefenen een werkboekje (voor Agility, Gehoorzame Hond, FCI Obedience en Flyball) aanvragen bij de Raad van Beheer of een logboek (VZH, UV, IPO, Speuren, ed) via de Commissie Werkhonden.

Vanaf 1 juni krijgen alle honden, met of zonder stamboom, hetzelfde Hondenlogboek.
Het boekje bevat in totaal 28 pagina’s met onder andere ruimte voor 4 hoogtemetingen (voor verschillende activiteiten), aantekeningen en onderzoeksresultaten. Het grootste deel van het boekje is uiteraard gewijd aan het noteren van resultaten. In tegenstelling tot vroeger, zijn deze pagina’s niet meer specifiek aangepast voor diverse activiteiten maar zijn ze neutraal en dus allemaal bruikbaar.
Door de nieuwe handige kaft kan je in één oogopslag zien van welke hond het boekje is.

Ondanks dat alle honden hetzelfde boekje ontvangen, is er nog wel een verschil in de aanvraagprocedure: je moet nog wel kiezen of je een Hondenlogboek aanvraagt voor een stamboomhond of een rasloze/stamboomloze hond. 

Voor rasloze/stamboomloze honden die Agility, FCI Obedience of Flyball gaan doen, wordt het boekje aangevraagd bij de afdeling Sporten. Daarnaast geldt voor rasloze/stamboomloze honden die ook deel willen nemen aan de werkhonden-sporten, dat het Hondenlogboek aangevraagd moet worden bij de Commissie Werkhonden.

U vindt alle aanvraagformulieren hier