Nieuwe IT4Dogs gaat live op 1 december aanstaande

11-11-2020


IT4Dogs is de nieuwe IT omgeving voor de Nederlandse kynologie. Aan de nieuwe IT voor de Raad van Beheer is jarenlang hard gewerkt. Aan het nieuwe systeem zitten veel voordelen en nieuwe mogelijkheden.

Voor onze leden, fokkers en (potentiële) hondeneigenaren zijn de twee belangrijkste onderdelen: 

Mijn RvB
De omgeving waar fokkers en eigenaren via hun persoonlijke account alle mogelijke diensten kunnen aanvragen en regelen en informatie kunnen vinden. Hieronder valt ook de nieuwe normenmatrix-controle om te controleren of een combinatie van ouderdieren voldoet aan de gestelde gezondheids- en welzijnsnormen.

Dutch Dog Data
Een samenvoeging van 'Generaties & Gezondheid Online' en 'Stamboek Online' met nog meer mogelijkheden om gegevens van honden op te zoeken en in te zien. Hier kun je de afstamming, nakomelingen of nestgenoten van een hond bekijken. Ook vind je hier de resultaten van gezondheidsonderzoeken en titels van honden.

Wij zijn erg trots op het nieuwe systeem. Zeker in de beginperiode zal het voor zowel fokkers als andere gebruikers wennen zijn en zullen we tegen zaken aanlopen. Dat is onvermijdelijk bij een nieuw systeem van deze omvang en complexiteit.

Wij realiseren ons ook dat wij nog niet klaar zijn. Er moeten nog applicaties verder ontwikkeld worden en er zullen zeker nog zaken zijn die beter, duidelijker of efficiënter kunnen. In de komende periode zullen wij ook daaraan blijven werken.

Voor meer informatie zie www.houdenvanhonden.nl/IT4Dogs