Kennis Tour Exclusief 2018

Voor onze leden organiseren wij Kennis Tour Exclusief. Deze sessies zijn exclusief toegankelijk voor onze leden. De kosten worden gedragen door de Raad van Beheer en eventuele partners. De deelname is gratis en afhankelijk van het onderwerp uitsluitend toegankelijk voor bijvoorbeeld bestuursleden, commissieleden, instructeurs of andere kaderleden van bij de Raad van Beheer aangesloten verenigingen. In 2015 en 2016 organiseerden wij een sessie 'werven en behouden van vrijwilligers'. In 2018 organiseren wij, in samenwerking met Prins Petfoods, drie sessies voor bij de Raad van Beheer geregistreerde kynologisch instructeurs.


De lezing voor 3 november is bijna vol! Omdat een aantal verenigingen meer dan 2 Kynologisch Instructeurs hebben opgegeven is de zaal in principe bezet, maar conform de regels kunnen er 2 Kynologisch Instructeurs deelnemen en komen de andere op de wachtijst. Daarom zouden er nog plaats zijn voor een aantal Kynologisch instructeurs. De bevestigingen volgen later.

  

 

Sessie 3: De bal is hond  + Sessie door CKI

Sprekers: Judith Lissenberg + Quirine Potter-van Loon

Datum: zaterdag 3 november 2018

Locatie: Prins bezoekerscentrum, Accustraat 3-5, 3903 LX  Veenendaal

Inhoud: 
Quirine Potter-van Loon 'sessie CKI': 'Jouw' toegevoegde waarde als Kynologisch Instructeur.

De opvoeding/begeleiding van de (jonge) hond verschilt van combinatie tot combinatie!

Judith Lissenberg: 'De bal is hond'

Wat kun je allemaal voor leuke dingen met honden en ballen doen? Waar moet je op letten als je met ballen gaat werken? Hoe creëer je een setting waarin zowel hond als handler een hoop plezier hebben en tegelijkertijd een heleboel leren? Van wereldballen en blijfminton tot lintballen en ‘ontballen’: gegarandeerd een hoop inspiratie om direct mee aan de slag te gaan.

Prins Bezoekerscentrum:
Educatief onderdeel van de rondleiding.   

Programma:

9.30 uur     Ontvangst
10.00 uur    Sessie 1 in auditorium; Quirine Potter-van Loon
12.00 uur    Lunch
13.00 uur    Sessie 2 in auditorium; De bal is hond
15.00 uur    Rondleiding bezoekerscentrum Prins Petfoods
16.00 uur    Einde

Accreditatiepunten Kynologisch Instructeur
Voor deze sessie worden 20 accreditatiepunten voor Kynologisch Instructeur toegekend, voor bijwonen van de gehele dag.

Over de spreker Judith Lissenberg 

Creatief trainer Judith is een boeiend en enthousiast spreker en staat garant voor een leuke én leerzame avond. Duur van de avondlezingen: 2,5 uur. Deelnemers volgen deze lezingen zonder hond.

Eerdere reacties op deze lezingen:

  • ‘Wat krijg je toch een berg energie van die vrouw alleen al! Bedankt Judith! Er is weer veel stof om even over na te denken.’
  • ‘Wat een heerlijk mens en zo knap om iedereen ruim twee uur lang zo vol belangstelling te laten luisteren, top.’
  • ‘Ik heb me geen moment verveeld, heel gezellig, leuk en interessant, de hele lezing.’
  • ‘Dankjewel voor het delen van je passie, het inspireren en je mooie boodschap! Ik heb genoten.’
  • ‘De lezing was zeer verhelderend. Wat ik dacht ik vaak: dat weet ik toch al, maar waarom gebruik ik het dan niet?’
  • ‘Wat kan lesgeven toch leuk zijn! Ik zit weer boordevol ideeën.’

 

Sessie 2: Hap, click, weg! – De kunst van het belonen

Spreker: Judith Lissenberg

Datum: dinsdag 5 juni 2018

Locatie: KNHS Centrum, De Beek 125, 3852 PL Ermelo

Inhoud: Bij het trainen draait alles om het ‘vangen’ van het juiste gedrag. Hoe beloon je? Wat beloon je? Wanneer, en waarmee? Hoe weet je dat je hond begrijpt wat je bedoelt, en hoe verhoog je je norm? Een interactieve lezing waarbij de deelnemers (zonder hond) ook in actie mogen komen.

Accreditatiepunten Kynologisch Instructeur Voor deze sessie worden 10 accreditatiepunten voor Kynologisch Instructeur toegekend. Kynologisch Instructeurs die deze lezing bijwonen dienen zelf het presentieformulier, met daarop ingevuld je naam, én een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Het presentieformulier wordt aan het einde van de sessie afgetekend door een vertegenwoordiger van de Raad van Beheer.  

 

Sessie 1: Spekkie voor je bekkie

Spreker: Judith Lissenberg

Datum: dinsdag 17 april 2018

Locatie: Van der Valk Hotel, Parallelweg Zuid 185, 2914 LE Nieuwerkerk aan de IJssel

Inhoud: Over hoe je een hond allerhande dingen kunt laten oppakken, vasthouden, afgeven, vangen, ophalen, opzoeken en meedragen. Met tal van leuke (les)ideeën en uitdagingen die er voor zorgen dat handler en hond plezier krijgen in het apporteren van de meest uiteenlopende voorwerpen.

Accreditatiepunten Kynologisch Instructeur Voor deze sessie worden 10 accreditatiepunten voor Kynologisch Instructeur toegekend. Kynologisch Instructeurs die deze lezing bijwonen dienen zelf het presentieformulier, met daarop ingevuld je naam, én een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Het presentieformulier wordt aan het einde van de sessie afgetekend door een vertegenwoordiger van de Raad van Beheer.

Aanmelden

Aanmelding voor de Kennis Tour Exclusief gaat uitsluitend via de aangesloten verenigingen. Omdat we iedere vereniging evenveel kans willen bieden om de sessies bij te wonen kunnen aangesloten verenigingen maximaal twee gecertificeerde kynologisch instructeurs direct aanmelden. Deze instructeurs moeten zijn geregistreerd bij de Raad van Beheer voor die specifieke vereniging. Voor een overzicht van de registraties en de verenigingen zie de lijst op de pagina hier.  

Toewijzing van plaatsen is op volgorde van aanmelding en vol = vol.  Verenigingen met meer kynologisch instructeurs kunnen ook extra reserve instructeurs aanmelden via het formulier.

De eerste twee sessies zijn geweest en waren een groot succes. Voor de seccie van 3 november is nog beperkt plaats. Aanmeldingen die nu nog binnenkomen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. 1 maand voor de sessiedatum is aanmelding niet meer mogelijk. 


Deelnemers volgen alle lezingen zonder hond.