Mastiff

Engels ras. Stamt af van grote, zware honden die al sinds de prehistorie in Engeland voorkomen. Bleek bijna uitgestorven in de negentiende eeuw en werd mede door het gebruik van rassen als de Bulldog en Sint Bernard behouden. Later werd ook de Bullmastiff ingekruist.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Groot, krachtig, massief, lang en diep.

De vacht is kort, dicht, vlak aanliggend. Abrikooskleurig of zilver, fawn of fawnbrindle.

De schofthoogte van de Mastiff ligt tussen de 70 cm en 75 cm. Het gewicht varieert van 80 kg tot 95 kg.

 

 

Karakter

Moedig en goedmoedig, rustig, aanhankelijk jegens de eigenaar.

 

Gezondheid

De rasverenigingen; Old English Mastiff Club Nederland en Vereniging van Mastiffliefhebbers zijn bezig met de gezondheid van de Mastiff. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasieelleboogdysplasie en het ECVO-oogonderzoek. De Vereniging van Mastiffliefhebbers adviseert tot het doen van onderzoek naar Cysteine-Resorptie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.1

FCI nummer 264

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasverenigingen