Japanse Spaniel

Japans ras, dat vermoedelijk wel Chinese wortels heeft, al vertoont het meer gelijkenis met de Europese King Charles Spaniël dan met de Chinese Pekingees. De "Chin" zou als 'leeuwhondje' hebben gefungeerd (in de kloosters de beschermers van Boeddha uitbeeldend) en met boeddhistische priesters vanuit China naar Japan zijn gekomen, zo rond het jaar 500.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Elegant, charmant en lieflijk hondje.

Ze hebben zacht, zijdeachtig, lang en recht haar dat iets uitstaat, op de snuit kort; oren, hals, dijen en staart bevederd. Zwart met wit of rood met wit.

De schofthoogte van de Japanse Spaniel ligt rond de 25 cm. Het gewicht varieert van 2,5 tot 5 kilo.

 

 

Karakter

Bijzonder zachtaardig en vriendelijk, extravert, leergierig, vrolijk en tot op hoge leeftijd speels. Zeer sociaal met mensen en dieren, waakzaam maar niet agressief.

 

Gezondheid

De rasverenigingen; Eerste Gezelschapshondenclub Nederland en Pekingees en Dwergspaniel Club zijn bezig met de gezondheid van de Japanse Spaniel. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Patella Luxatie. De Eerste Gezelschapshondenclub Nederland Adviseert verder het ECVO-oogonderzoek en hartonderzoek naar hartauscultatie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.

 

FCI informatie

FCI groep 9: Gezelschapshonden

Sectie 7

FCI nummer 206

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasverenigingen