Lhasa Apso

Uit Tibet afkomstige, geharde hond die binnenshuis als waakhond en gezelschapshond werd gehouden.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Kleine, overvloedig behaarde hond, iets langer dan hoog, met een hooghartige uitstraling. Vlot, kwiek gangwerk.

Ze hebben een lange, zware, recht afhangende, harde bovenvacht en matige ondervacht. Alle kleuren zijn toegestaan, ook twee- en meerkleurig, behalve chocoladebruin.

De schofthoogte van de Lhasa Apso ligt rond de 25 cm. Het gewicht varieert van 5 tot 10 kilo.

 

 

Karakter

Zelfbewust, eigenzinnig, waaks en terughoudend tegen vreemden, vrolijk en aanhankelijk in het gezin en verdraagzaam met kinderen, maar stelt wel zijn eigen grenzen

 

Gezondheid

De rasverenigingen; Eerste Gezelschapshondenclub Nederland, Lhaso Apso Club Nederland en Pekingees en Dwergspaniel Club zijn bezig met de gezondheid van de Lhaso Apso. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij onderzoeken verplicht voor de ouderdieren. De Eerste Gezelschapshondenclub Nederland en Pekingees en Dwerspaniel Club verplichten onderzoek naar Patella Luxatie. De Lhasa Apso Club Nederland en Pekingees en Dwergspaniel Club verplichten het ECVO-oogonderzoek, dit onderzoek wordt door de Eerste Gezelschapshondenclub Nederland alleen geadviseerd. 

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.

 

FCI informatie

FCI groep 9: Gezelschapshonden

Sectie 5

FCI nummer 227

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasverenigingen