Petit Brabançon

Ras van Belgische oorsprong, de kortharige versie van de Griffon Belge. Met deze en de Griffon Bruxellois in feite één ras vormend, want deze drie rassen kunnen in één nest geboren worden. In Engeland, de Verenigde Staten en Scandinavië bekender dan bij ons.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Klein, stoer hondje met korte neus en een verstandige blik in de ogen. Stevig en gedrongen van bouw, elegant in beweging.

De vacht is kortharig, roodrossig en black and tan.

De schofthoogte van de Petit Brabançon ligt rond de 30 cm. Het gewicht varieert van 3,5 tot 6 kilo.

 

 

Karakter

Levendig, aanhankelijk, zeer verdraagzaam. Tot op hoge leeftijd (want ze kunnen heel oud worden) speels.

 

Gezondheid

De rasverenigingen; Eerste Gezelschapshondenclub Nederland en Pekingees en Dwergspaniel Club zijn bezig met de gezondheid van de Petit Brabancon. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Patella Luxatie en ECVO-oogonderzoek. Dwergspaniel Club stelt verder onderzoek naar CM/SM doormiddel van een MRI-scan verplicht. De Eerste Gezelschapshondenclub Nederland adviseert onderzoek naar CM/SM doormiddel van een MRI-scan alleen.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.

 

FCI informatie

FCI groep 9: Gezelschapshonden 

Sectie 3

FCI nummer 82

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasverenigingen