Hoe vind ik een Kynologisch Instructeur?

Een Kynologisch Instructeur (KI) is een instructeur die in staat is om een eigenaar te begeleiden bij het opvoeden en/of trainen van zijn of haar hond. Een KI bezit brede kennis op het gebied van houding, gedrag, oorzaken van gedrag en stresssignalen bij honden. Een Kynologisch Instructeur blijft continu op de hoogte van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen binnen het vakgebied. Door te kiezen voor een hondenschool waar Kynologisch Instructeurs lesgeven die benoemd zijn door de Raad van Beheer, weet je dat je kiest voor een goede en deskundige begeleiding


Je zoekt een hondenschool waar gediplomeerde instructeurs lesgeven. Dat is belangrijk, want het gaat om het opvoeden van jouw hond als gezinslid, huishond, sporthond of voor de fokkerij. In alle gevallen is het belangrijk dat jouw hond kan functioneren in de maatschappij en geen overlast veroorzaakt. Zo kun je genieten van jouw hond en kan hij in goede gezondheid (mentaal en fysiek) zijn leven leiden. 

Eisen Kynologisch Instructeur

logo kynologisch instructeur

Een Kynologisch Instructier die benoemd is door de Raad van Beheer voldoet aan de volgende eisen:

  • De KI heeft een opleiding behaald bij een door de Raad van Beheer geaccrediteerd opleidingsinstituut 
  • De KI behaalt per drie jaar minimaal 90 bijscholingspunten, zodat hij op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen het werkgebied
  • De KI geeft les bij een rasvereniging, kynologenclub of bijzondere vereniging aangesloten bij de Raad van Beheer of bij een organisatie niet aangesloten bij de Raad van Beheer.

Waar kan ik een Kynologisch Instructeur vinden?

 

Een overzicht van de Kynologisch Instructeurs die lesgeven bij een kynologenclub, bijzondere vereniging aangesloten bij de Raad van Beheer of bij een niet aangesloten vereniging/organsiatie vind je op de pagina Kynologisch instructeur. Deze lijsten staan op alfabetische volgorde van de naam van de vereniging.

Contact- en locatiegegevens van de verenigingen aangesloten bij de Raad van Beheer vind je hier. 

Meer informatie vind je op de pagina Kynologisch Instructeur