Kwaliteit van je instructeur

De Raad van Beheer vindt het belangrijk dat je als hondeneigenaar een cursus met je hond volgt bij een deskundige, gekwalificeerde instructeur. Omdat het beroep instructeur een vrij beroep is mag iedereen cursussen geven. Dit leidt tot grote verschillen in kwaliteit en niveau.


De Raad van Beheer werkt samen met de Commissie Kynologisch Instructeur hard aan een betrouwbaar certificeringssysteem voor instructeurs. Met het certificeringssysteem zorgen we er voor dat iedere instructeur een gedegen, geaccrediteerde opleiding heeft gevolgd en goed geïnformeerd blijft door het volgen van verplichte nascholing.

Pas als iemand een geaccrediteerde opleiding heeft gevolgd kan hij een door de Raad van Beheer benoemd Kynologisch Instructeur worden.

En om dit te blijven, is nascholing verplicht. Zo tillen we de kennis en vaardigheden van instructeurs naar een hoger niveau.

Je kunt er als hondeneigenaar dan op vertrouwen dat je samen met je hond in goede en deskundige handen bent bij een door de Raad van Beheer benoemd Kynologisch Instructeur.

Meer informatie over de inhoud van de certificering en waarom dat van belang is kun je lezen in de onderstaande artikelen.

Raadar Special Keurmerk Kynologisch Instructeur  

Artikel kynologisch instructeur

Meer informatie over de opleiding Kynologisch Instructeur en de nascholing kun je hier vinden.